De zesde dag
Door: Frédérique en Pour-Henk
01 Augustus 2019 | Albanië, Mushqeta
Om 8 uur weer een uitgebreid ontbijt met z’n allen, waarbij sommigen nog wat slaapperikelen hadden. Na het ontbijt kwamen alle kinderen weer van de berg af rennen voor de vierde dag van de Kinderbijbelweek. We begonnen met het zingen van liedjes en het Bijbelverhaal over de vrouw die Jezus zalft. Ook mochten we zelf een liedje zingen: “Lees je Bijbel, bid elke dag.” Voor de kinderen in het Nederlands, Engels en voor ons een poging in het Albanees.
Daarna gingen de kleine kinderen striptekenen en de iets oudere kinderen mochten een tas versieren. Het striptekenen was toch moeilijker dan gedacht maar uiteindelijk zijn er toch mooie creaties gemaakt. De kleinere kinderen hebben daarna ook een tas versieren. Ook werd er fanatiek gevoetbald en gevolleybald. Fabio uit de kerk was de fanatiekste van allemaal, terwijl hij normaal altijd een rustige vent is. Uiteindelijk ging het allemaal goed en had iedereen veel plezier.
‘s Ochtends zijn Marit en Nelle verder wezen klussen en in de middag zijn Florentine en ik geweest. We hebben gewit en er is getegeld. De anderen hebben gezwommen of een middagdutje gedaan, wat om 5 uur werd onderbroken voor het avondeten.
Het avondeten bestond uit patat, kip schnitzel met champignonsaus en groentes. Anne-Lise en haar team hebben weer goed hun best gedaan.
Om 6 uur kwam de volgende lading kinderen waarmee we gevoetbald en gevolleybald hebben. Dit stond eigenlijk niet op de planning maar ze vonden het zo leuk gister dat we niet konden weigeren. Om 8 uur zijn deze kinderen naar huis gegaan en daarna is er nog even gezwommen en zijn er spelletjes gespeeld waarna we onszelf hebben opgemaakt voor de volgende dag en het einde van de KinderBijbelWeek.