De achtste dag - Reisverslag uit Mushqeta, Albanië van JongerenNaarAlbanie - WaarBenJij.nu De achtste dag - Reisverslag uit Mushqeta, Albanië van JongerenNaarAlbanie - WaarBenJij.nu

De achtste dag

Door: Lara en Matthijs

Blijf op de hoogte en volg

03 Augustus 2019 | Albanië, Mushqeta

Zaterdag hebben Matthijs en Lara een paar minuutjes na het eten van het broodje kapsalon de tijd genomen om een verhaaltje over deze dag te schrijven.

Het is zaterdag en het eerste plan wat we hoorden was om half twee met een busje naar een dorpje verder weg te rijden. Iedereen blij, want dan konden we eindelijk uitslapen. Dus vroegen we bij Hermani hoe laat we precies moesten ontbijten. Iedereen verwachtte pas rond een uur of 11 bij het ontbijt te hoeven zijn. Maar Hermani had andere plannen. In plaats van acht uur hoefden we pas om half negen aan het ontbijt te zitten. Een prachtig half uurtje extra slaap.

Om half 10 stonden we met zijn alle klaar om naar het klushuis te gaan. Helaas hadden we maar 2 auto's, dus moesten we met z'n drieën in de kofferbak van de Hermani express. Hier hebben we de laatste hand aan het huisje gelegd. Dit hield in dat we de meubels schoon moesten maken en daarna in het huis moesten zetten. Nu alle meubels erin staan zie je hoeveel er veranderd is!

Na de lunch was er door Herman en busje gehuurd waarmee wij naar het ver weg gelegen dorpje Kllojka zouden rijden. Hier kwamen we aan met een stoet van 2 auto's vol spullen en onze groep in het busje.
Na een stuk lopen door het dorpje kwamen we aan bij het eerste huisje. Dit was een gezin waarvan de ouders en kinderen doofstom zijn. Eén meisje kon wel praten en horen. Tijdens het lopen ontmoetten we nog een hond die ons niet echt hartelijk verwelkomde en een tijdje ons pad blokkeerde. Gelukkig kwam een local ons redden door wat stenen naar de agressieve hond te gooien. Twee uur later hadden we de meeste gezinnen in het dorpje van voedselpakketten met kleding voorzien.
De terugweg was, ondanks het indrukwekkende uitzicht dat we op de heenweg ook al mochten zien, minder indrukwekkend. Iedereen sliep. Onderweg werd er nog een groepsfoto bovenop de berg gemaakt.

Terwijl wij naar huis reden had Hermani nog een stop gemaakt bij de lokale "snackbar". Het eten bestond uit een broodje kapsalon. Ook dit was weer een heerlijke maaltijd.

De rest van de avond had iedereen vrije tijd waar goed gebruik van werd gemaakt.
En dat was onze zaterdag.